Maandelijks archief: juli 2017

I like the flowers. En boomwackers!

Een vriendin van mij wees mij enige tijd geleden op het bestaan van kleurgecodeerde stickers, bellen, buizen, meedoevideo’s en muziekboekjes voor algemene muziekvorming voor kinderen vanaf ca. 2 jaar (google eens op chromanotes). Ik kreeg van haar een setje stickers, bestickerde mijn piano en legde wat printjes met muziekstukjes voor mijn kinderen (net vijf en ruim zes) klaar. Het sloeg aan.

En dus googlede ik verder. Keek eens naar de bellen – superleerzaam, maar mijn oren werden niet zo vrolijk van het geluid – en de buizen. Het nadeel van de buizen is dat je er maar een beperkt aantal tegelijkertijd vast kunt houden. Het leuke daarvan is dan weer wel, dat je een team nodig hebt, om muziek te maken. En iedereen, 3 of 103 (volgens de doos ;-)) mee kan doen. YouTube staat vol met inspiratie (zoek op Boomwhackers): van kleuterklas tot volwassen bandjes.

Met dank aan vrienden en ouders, sprokkelde ik een leuke collectie buizen bij elkaar. Hieronder een eerste poging. Wie thuis of in de klas een poging wil wagen, kan hier klikken voor een youtubefilmpje met de melodielijn en de drie versies (van zeer simpel naar – bijna – volledige akkoorden) die ik als opbouw gebruikte om ‘I Like the Flowers’ – in 2x tien minuten – (bijna :)) aan te leren. Veel plezier!

 

This entry was posted in Geen categorie by .